Інформатор Калуш

ВЛАДА

Демонтаж радянської спадшини, ситуація на дорогах та труба в Копанках | Нарада старост Калуського району

Всі ці та інші важливі питання сьогодні обговорював Андрій Найда зі старостами навколишніх сіл.

Розповідає Інформатор.

Перед початком наради священнослужителі окропили присутніх та приміщення нарадчої зали Йорданською водою.

Розпочала нараду в.о. управління культури національностей та релігій Ольга Яковина, яка повідомила старост про актуальний спосіб ліквідації радянських постаментів та памʼяток культури. А саме, це відбуватиметься у разі подання колективного звернення громади до управління.

“В кого ще є така потреба, то саме за таким зверненням можливий варіант розв’язання цього питання— повідомляє пані Ольга.

Надалі староста села Голинь анонсував Духовний Фестиваль, що відбуватиметься на базі храму. Загалом очікується більш як 270 учасників.

Важливою стала тема підсипання доріг протиожеледною сумішшю та назвали ціну виїзду одної машини заправленою нею. Оцінюється все у 30 тисяч гривень, повідомляють, що це напряму повʼязано зі здорожчанням солі. Тому поки не виникатиме критичної проблеми порадили старостам розв’язувати це питання на місцях.

Порушили також питання про проблему зливів у дитсадку та народного дому села Копанки. Староста повідомив, що вже 2 тижні клуб не обігрівається.

“Котел не працює, а труби згнили, в народному домі мінусова температура”, — повідомив староста.

Міський голова зреагував на запит та визначив це питання у пріоритетні.

“Все має бути оперативно, якщо хтось гальмує, то будемо коректувати й розв’язувати проблему”, — відповів Андрій Найда.

Присутнім оголосили про збір інформації історії воїнів УПА у старостинських округах та визначили спрямовувати її в управління культури. Надалі цю інформацію застосують у зйомках історичного фільму про діяльність організації на території Калущини.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору