Інформатор Калуш

ТРЕШ

Продавали та рекламували наркотики в Telegram — СБУ затримали зловмисників

Прикарпатського управління СБУ припинило діяльність найбільшої в області мережі “онлайн-магазинів”, які спеціалізувались на продажі та просуванні наркотиків й психотропів.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформатор Коломия.

СБУ встановила, що власником та головним адміністратором Telegram-каналів  є мешканець Івано-Франківська, студент одного з Франківських ВИШів.

Мережа вміщала взаємопов’язаних ботів та чати  у месенджері Telegram”, так звані “шопи”. За даними правоохоронців, кожен з “магазинів” налічував більше ніж 5 тис. користувачів, їх чисельність постійно збільшувалась.

Через цю мережу відбувалась популяризація та реклама аналогічних за змістом каналів та ботів із продажу наркотичних засобів та психотропних речовин. Відтак, неухильно зростала як кількість “клієнтів” мережі, так і кількість місць, де їм збували зілля.

Кіберфахівці СБУ задокументували, що зловмисник неодноразово відправляв наркотичні засоби своїм клієнтам у межах Франківщини та в інші регіони.

Наркотики пересилали через відомі логістичні компанії. Оплата відбувалася в криптовалюті та на анонімні електронні гаманці. Для цього використовували платіжні системи GlobalMoney” та EasyPay”, з яких кошти виводились на особисті банківські рахунки.

СБУ спільно зі слідчими ГУ НП в області провели низку обшуків  на території Івано-Франківської та Тернопільської областей за місцями проживання фігуранта та його спільників.

На даний час адміністратору каналів повідомлено про підозру за ч. 2. ст. 307 КК України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору