Калуш До сайту

“Наркотиків на понад 5 млн грн” — на Франківщині ліквідували мережу наркоторгівлі

Слідчі виявили на Прикарпатті наркобізнес, що постачав фронт забороненими речовинами.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

За даними слідства, троє місцевих жителів налагодили масштабний канал постачання наркотиків на Івано-Франківщині та у прифронтові регіони. Постачання здійснювалось через кур’єрів поштового зв’язку. Прибуток з незаконної справи, за попередніми підрахунками, становив близько 10 млн гривень щомісячно.

В ході розслідування правоохоронцям вдалось задокументувати факти незаконного виготовлення, придбання, пересилання, перевезення та збуту таких наркотиків, як марихуана, гашиш, екстезі та амфетамін, а також виявили організації та утримання місць для їх вживання.

Всього було проведено 26 санкціонованих обшуків, вилучено наркотиків на понад 5 млн грн, а також засоби і приладдя для виготовлення та фасування наркотичних засобів, пристрої для їх вживання, банківські картки, мобільні термінали, комп’ютерну техніку та понад 300 тис. грн.

Зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України, двом з них вже обрано запобіжні заходи — тримання під вартою. Встановлюються всі причетні особи, а також інші епізоди протиправної діяльності. Загалом трьом особам повідомили про підозру за розповсюдження наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com