Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“ТУЧА вивільнила лють Прикарпаття”

Калушани з обʼєднання ПРОМІНЬ організували рейв вечірку, де хедлайнером, була яскрава представниця української електронної сцени — ТУЧА. Чому таке псевдо та як вона ставиться до росії й російської музики читайте далі.

Розповідає Інформатор.

Рейв проходив у приміщенні інноваційного центру “Promprylad.Renovation”, що знаходиться на базі старого заводу. Можна виділити сцену, а особливо широкий екран на якому транслювалась різного роду анімація, що додавала власної атмосферності заходу. Також не можна було пропустити якісний та гучний звук. Вечірка проводилась з дотриманням правил громадського спокою та комендантської години.

У списку артистів були діджеї: “MAKS YOS”, “TOTATSI B.”, “OLES”.

Головною артисткою, яка навела справжній буревій була “ТУЧА”. Артистка займається музикою вже понад 7 років та стала більш відомою для загалу завдяки пісні russia is a terrorist state”, у якій безжально констатує цей факт та закликає громадськість до протидій тероризму цієї держави.

Перед концертом ми зустрілися з нею та поговорили про питання, які найбільше цікавлять нових слухачів.

Чому саме ТУЧА?

Тому, що у мене звуть Марія Тучка. Чому у мене таке прізвище потрібно питатись предків. Можливо десь проходилась русифікація і в один момент перетворилися з хмарки в тучку. Але насправді в українській мові є таке слово і воно означає велике скупчення людей.

Як ставишся до російської музики? 

Погано, завжди і зараз ставлюсь негативно. Російської музики у нас не має бути в принципі! Зараз якраз маємо шанс національно переродитись тому все російське посилайте самі знаєте куда…

 Чи вечірки під час війни зараз на часі?

Найкраще це ілюструють реакції людей після мого вступу. Якщо вони отримують катарсис, плачуть від того, що звільнили з себе якусь енергію, яка їм заважала жити, яка боліла, то я вважаю що я свою місію здійснила і тому ми маємо право танцювати. В танці немає нічого грішно, це енергія, яка у нас сидить і яку потрібно виплескувати назовні. Я розумію, що це двояка позиція, але якщо люди нам дякують, то ми все робимо правильно.

Концерт проходив під гаслом “Вивільнимо свою лють!” ця музика для артистів та слухачів стала символом протесту проти тих подій, які відбулися з нами за минулий рік. У артистки є безліч пісень, які напряму це ілюструють.

Радимо до прослуховування треки: russia is a terrorist state, “Месники”, “Воїн”.

Фото: maxim birin.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору