Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як Блаженніший Епіфаній запросив до Лаври Архієрейський хор “Emis” | ІНТЕРВ’Ю

Архієрейський хор був створений лише в травні 2022 року, а учасники “Emis” вже встигли здобути популярність. Вони медійні, талановиті, часто співають у гуцульському стилі, а 7 січня, на Різдво Христове, виступили в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Як це все відбувалося, а також чимало цікавого довідався Інформатор Івано-Франківськ.

У складі хору “Emis” зараз 15 людей, але на цьому учасники зупинятися не планують. Хочуть розвивати український фольклор, подорожувати з програмою по Україні та за кордоном. Думають про участь у талант-шоу, але водночас стверджують, що за масштабом виступ у лаврі буде складно перевершити.

Диригентка хору Вероніка Мартинюк розповідає, що від грудня готувалися до благодійного фестивалю “Різдво нескореної України”, але одного дня хору зателефонували від Блаженнішого Митрополита Епіфанія та запропонували виступити в Києво-Печерській лаврі. Це історична подія, адже Православна церква України вперше за довгий час провела богослужіння у святині.

“Ми не готувалися до лаври, це все сталося випадково. У нас вже були готові колядки до нашого фестивалю, але в Київ планували завітати тільки 15 січня. Та сталося так, що ми це зробили і до фестивалю, і до великих Різдвяних свят”, — ділиться Вероніка Мартинюк.

Зараз хористів нерідко запрошують на концерти, благодійні виступи, люди слідкують за творчістю “Emis” у соцмережах. Про те, що хор планує робити надалі, що змінилося від виступу в Києво-Печерській лаврі, про мрії та цілі дивіться в інтерв’ю:

Головне фото взяте з сайту ПЦУ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору