Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Судова епопея Хемича: Сьогодні суд допитав ще одного свідка по справі — брата обвинуваченого

З вересня минулого року тягнеться справа над горе-волонтером Віталієм Хемичем, злочин у вчиненні якого підозрюють Віталія, належить до тяжкого злочину, за вчинення якого передбачене покарання у вигляді позбавленні волі строком від 5 до 7 років. Протягом майже пів року було опитано з десяток потерпілих від його дій. А сьогодні в суді говорив особливий свідок — Олег Хемич, брат обвинуваченого.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Сьогодні, 13 лютого, о 10:00 у Калуському міськрайонному суді відбувся черговий розгляд справи щодо обвинувачення Віталія Хемича у незаконному використанні благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві (ч. 3 ст. 201-2, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України).

Відповідно до встановленого порядку розгляду справи, суд продовжив допит учасників судового засідання.

До судової зали прийшов Олег Хемич. Як відомо, минулого разу, 20 січня, до суду він не з’явився.

Після приведення свідка до присяги, він розповів, що його брат збирав кошти на купівлю автомобілів та спорядження військовим ЗСУ, займався волонтерством. Влітку минулого року в соцмережі побачив відео, на якому його брат попросив допомоги в сім’ї повернути людям гроші.

Він взяв на себе відповідальність повернути кошти, які люди надали його брату. Після перевірки платіжних документів пересилання грошей, свідок повертав кошти усім потерпілим. За цей час він повернув більше мільйона гривень.

Суддя Олександра Кардаш наприкінці суду повідомила, що залишилось допитати ще одного свідка. Проте, прокурор повідомила, що останній свідок проживає за межами Калуша. Тож було вирішено допитати його за допомогою відеоконференцзв’язку із Коломийським судом.

Також суддя винесла ухвалу, якою доручила Коломийському міськрайонному суду забезпечити проведення судового засідання 22 лютого о 09.30 год в режимі відеоконференції за участю свідка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору