Інформатор Калуш

ТРЕШ

Жительку Прикарпаття затримали за підтримку окупантів у соцмережах

Мешканка Івано-Франківська поширювала контент у підтримку рф та бажала перемоги російським мародерам і ґвалтівникам, та часто писала неправдиву інформацію про ЗСУ. 

Розповідає Інформатор, покликаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

Як повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, підозрювана – 64-річна уродженка рф. Вона тривалий час проживає в Івано-Франківську, а з травня 2022 року неодноразово поширювала через власний акаунт у соцмережі матеріали, спрямовані на виправдовування збройної агресії так званої “рф”.

Жінка була учасницею груп “Ми за путіна – патріоти росії”, “Ми любимо СРСР”, “Антимайдан” тощо. Вона активно ділилася російськими наративами з цих груп, відповідно до яких агресивна невиправдана війна рф проти нашої держави подавалася як “визволення від фашизму”

Під час обшуку за адресою проживання зловмисниці, СБУ вилучили телефон із доказами.

Особі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна, або без.

Наразі жінку затримали та готують обрання запобіжного заходу.

Викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору