Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Болехові відбувся віче-реквієм

Щорічно 20 лютого, громада, як і вся Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013-2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів. У боротьбі за права людини, демократію і свободу українці заплатили високу ціну в більш як 100 загиблих Героїв Небесної Сотні.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Болехівську міську раду.

Сьогодні, у Болехові біля хреста Героям ОУН-УПА відбулося віче-реквієм “І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України”.

Ведучі та ліцеїсти Болехівського ліцею №1 “Академічний” зворушливо описали ті буремні події, які відбувалися на Майдані 9 років тому. Також зворушливо прозвучав твір “Ангели Майдану” у виконанні солістки Софії Петрів.

Міський голова Іван Яцинин закликав болехівчан пам’ятати подвиг Героїв Небесної Сотні та висловив велику вдячність героїзму нових Героїв України, що на даний час відстоюють незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

Отці Болехівського деканату УГКЦ відправили поминальний молебень за вбитими на Майдані.

На знак світлої пам’яті про Героїв учасники заходу вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих учасників тих подій.

“Минуло багато днів з часу героїчної загибелі Небесної Сотні, але вона і сьогодні з небес боронить нашу Україну від лютого ворога, який зазіхає на нашу Україну. Тож гуртуймося, кріпімося, єднаймося задля жаданої перемоги, задля свободи, миру і щасливого майбутнього наших дітей”, — діляться на сторінці міської ради.

Нагору