Інформатор Калуш

ТРЕШ

Суддя з револьвером затримав карткових злочинців | Хроніки Калуша

Ця подія сталася у далекому 1933 році в місті Калуші та наробила доволі багато шуму у суспільстві. Заокеанська діаспорна газета “Свобода” не оминула своєю увагою цікавий випадок та описала на своїх шпальтах.

Розповідає Інформатор, посилаючись на спільноту Калуш в СРСР і раніше.

У статті йдеться про селянку, яка продала на ярмарку корову за 140 злотих. Отримавши велику суму селянка вирішила зіграти на ринку у гру “Три карти”. Звичайно, що вона програла тяжко виручені гроші шахраям. У розпачі жінка пішла “замельдувати”, тобто повідомити про свою кривду до міської стражниці.

Стражник, на ім’я Дерн, вирішив спіймати ошуканців на гарячому, переодягся у цивільний одяг та попрямував до шахраїв, які продовжували на ярмарку свою нехитру справу. Побачивши стражника, який мав на меті їх заарештувати, не злякалися та почали його бити.

Невідомо чим би закінчилася міська епопея, якби повз не проходив суддя Любачевський. Маючи при собі револьвера, суддя опанував ситуацію, а поліція яка поспішила на допомогу швидко затримала чотирьох злодюг. Ці ошуканці були доволі відомі та вже раніше були карані за свої дії.

Повідомляють, що на превеликий жаль селянки, гроші їй так і не повернули. Під час “катавасії”, злодюзі який тримав видурені гроші вдалось чкурнути.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору