Інформатор Калуш

ТРЕШ

Другий випадок ботулізму на Івано-Франківщині

Прикарпатець потрапив до реанімації через те, що їв копчену рибу та м’ясні консерви домашнього приготування.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

В екстреному повідомленні йшлося про те, що чоловік потрапив до реанімації медзакладу з отруєнням. Наразі пацієнт перебуває під наглядом лікарів на стаціонарному лікуванні в обласній клінічній інфекційній лікарні.

З початку 2023 року це — вже другий випадок ботулізму в Івано-Франківській області. Перший трапився минулого тижня, коли чоловік їв копчену скумбрію з вакуумованого пакування невідомого походження та отруївся.

Ботулізм — це гостре важке інфекційно-токсичне захворювання, яке виникає через вживання продуктів, що містять ботулотоксин. Це призводить до важких уражень нервової системи, змін в роботі серцево-судинної системи, слабкості скелетних і гладких м’язів, порушення зору, ковтання. Токсин палички ботулізму є найбільш небезпечним з усіх відомих бактеріальних токсинів”, — йдеться у дописі.

Медики кажуть, що найчастіше захворювання виникає після вживання грибів домашнього консервування, копченої або в’яленої риби, м’ясних і ковбасних виробів, бобових консервів.

Визначити наявність у продукті токсину неможливо, оскільки він не має кольору, смаку та запаху.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору