Калуш До сайту

Понад 70% молоді потребують додаткової емоційної та психологічної підтримки | Що робити?

«Мені погано, але іншим ще гірше», «Та якось саме мине», «Просити про допомогу соромно» — часто цими фразами ми знецінюємо свій біль, сум і тривоги. Це не “ок”. З часом це може досить сильно похитнути не тільки ваше здоров’я, але і якість вашого життя. Нещодавно цифрова платформа ЮНІСЕФ провела на цю тему масштабне опитування.

Ділиться Інформатор, посилаючись на U-Report Ukraine.

За результатами даного опитування стало відомо, що 73,1% молоді потребують додаткової емоційної та психологічної підтримки, при цьому лише 29,8% звертаються по допомогу. Але, на таку сумну статистику є панацея, навіть попри культурну особливість українців не визнавати, що потребуєш допомоги.

Психолог може допомогти визначити чи потрібна серйозніша допомога, чи достатньо однієї розмови.

Не варто чекати коли припече так, що буде потрібна “психологічна реанімація”.

Якщо звернутися по допомогу вчасно, то ви не тільки попіклуєтесь про себе, а й знімете колосальне навантаження з психологів.

Спочатку стає складно виконувати повсякденні функції: працювати, спати, будувати стосунки, діяти чи проявляти до себе побутову турботу (митися, їсти регулярно тощо).

Швидш за все вам потрібна допомога, якщо емоційний стан порушує звичний лад речей більш ніж 2 тижні. В цьому разі спочатку можна скористатися правилом “спершу маску собі”. Тобто, якщо ви відчуваєте, що ви не ок, то не слід включатися в підтримку інших, бо цим ви можете нашкодити не тільки собі.

Резюмуючи — про психологічне здоров’я важливо дбати так само як і про фізіологічне, оскільки наші розум та тіло, це нероздільна, цілісна система. Розум ясніший, коли добре функціонує тіло.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com