Інформатор Калуш

ТРЕШ

СБУ викрили зрадливого провайдера на Прикарпатті

Український провайдер вів бізнес на території “днр”. Службі безпеки України вдалось його схопити й виявити робочі офіси колаборантів.

Розповідає Інформатор.

Мова йде про канал “легалізації” грошей “днр”, до чого було причетне донецьке підприємство у сфері телекомунікаційних послуг. Комерційна структура надавала послуги інтернету і трансляції проросійських телеканалів на території регіону та регулярно сплачувала податки до російського бюджету.

Частину коштів вони виводили на підконтрольну українській владі територію, де міняли її на іноземну валюту, та переводили за кордон. Для цього бізнесмени створили у Києві фіктивне підприємство та чимало банківських рахунків.

Нещодавно працівники СБУ обшукали офіси схеми у Києві та Івано-Франківську, де знайшли 5 млн гривень, а ще 1,5 млн виявили на банківських рахунках. Також вдалось затримати технічного директора компанії. Наразі перевіряється інформація про використання вилучених коштів для фінансування російської агентури в Україні. Слідчі Служби безпеки повідомили директору про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Його тримають під вартою, триває розслідування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору