Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відкрили меморіальну інтерактивну дошку Герою російсько-української війни Юрію Ковальчуку

Пам’ятну дошку розмістили на фасаді Калуського ліцею №5, в якому навчався боєць. Це перший цифровий знак загиблому Герою у нашій громаді.

Розповідає Інформатор з посиланням на мера Калуша Андрія Найду.

Тепер при скануванні QR-коду, який розташований під фотографією, за майже 3 хвилини можна ознайомитися з історією Юрія Ковальчука.

Діти, батьки, усі, хто приходитиме до закладу зможе не лише вклонитися Герою, а й дізнатися більше про воїна, який віддав своє життя за волю та незалежність України!

Учасниками сьогоднішнього заходу стали священнослужителі, які освятили дошку пам’яті, рідні героя, вчителі, які колись його навчали, побратими, представники громадськості та учні ліцею. Кожен ділився своїми спогадами про Юрія.

“Сестра загиблого Мар’яна Ковальчук, яка є однією з ініціаторів та авторів оцифрування історичної пам’яті зазначила, що працювали упродовж двох місяців, щоб вмістити всю інформацію у три хвилини. Андрій Меланчик, автор ідеї стартапу Bank of Memories запевнив, що роботу продовжать. Це пам’ять для наступних поколінь!”, — поділився Андрій Найда.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору