Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Задонатити кров можна і на роботі | Поради, як це зробити

Якщо ви або ваші колеги бажають допомогти Україні донорством крові, не обов’язково їхати бозна-куди. Центри крові мають спеціалізовані бригади, які за попередньою домовленістю приїздять на певні локації з необхідним обладнанням і проводять забір крові.

Розповідає Інформатор, з посиланням на МОЗ України

Щоб організувати донацію крові на території офісу, слід зробити підготуватися:

  • провести опитування серед колег – скільки є охочих здати кров. Для запрошення виїзної бригади потрібно не менше ніж 40 потенційних донорів. Залежно від числа донорів формується склад медичної бригади;
  • якщо визначилися з кількістю охочих здати кров, зателефонуйте до найближчого центру крові. Список усіх центрів крові з актуальними телефонами є за посиланням;
    У нашій області це КНП “Прикарпатський обласний центр служби крові Івано-Франківської обласної ради”.
  • також можна скористатися електронною адресою і направити до центру лист з пропозицією (адреси є на сайтах центрів крові).

Представник центру крові обговорить з вами день та час проведення забору крові.

У МОЗ також звертають увагу, що для роботи виїзної бригади треба підготувати приміщення. Це може бути велика зала або не менше 3 кімнат, одна з яких — площею від 20 м².

Важливо: Всі донори проходять медичний огляд та необхідні лабораторні обстеження під час виїзного дня донора. Додаткових обстежень напередодні проводити не потрібно.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору