Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У 2023 році військові та їхні сім’ї отримають удвічі більше допомоги

Щоб забезпечити соціальний захист ветеранів війни та їхніх сімей, з бюджету виділять більше коштів, порівняно з 2022 роком.

Розповідає Інформатор.

Про такі зміни повідомив начальник департаменту соціальної політики Володимир Лемчак, який виступив сьогодні на нараді в Івано-Франківській ОВА. З його слів, події з 2014 року зумовили значне збільшення кількості сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тому виникла необхідність в збільшенні додаткових соціальних гарантій для людей, які беруть чи брали участь в захисті незалежності України.

“В області діє програма підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції гідності, осіб, які перебувають у складі добровольчих формувань, беруть чи брали участь у бойових дій, починаючи з 20 лютого 2014 року. Ця програма — це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні. В обласному бюджеті у 2022 році на виконання цієї програми було виділено суму 17 млн 442 тисячі гривень”, — повідомив посадовець.

Для виконання заходів з даної програми у 2023 році з обласного бюджету виділили 35 млн 825 тисяч 400 гривень. Щоб надати компенсації постраждалим від війни та їхнім сім’ям, в усіх районах області діють місцеві програми. Загалом на виконання таких програм у 2022 році було профінансовано 72 млн 700 тисяч гривень. З них для Калуського району виділено 19 млн 300 тисяч гривень.

У 2022 році коштом держбюджету в санаторіях пройшли лікування 56 постраждалих учасників Революції гідності, учасників АТО та членів сімей загиблих на загальну суму 887 800 гривень. Також минулого року 258 членів сімей загиблих отримали матеріальну допомогу на загальну суму понад 10 млн гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору