Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Робочі будні Долинського транспортного цеху

“Техніка є, але так, щоб всі машини працювали, як годинник, немає”, — комунальники розповіли, як працює та чим живе головний ремонтний цех комунальної техніки у Долині.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Комунальне підприємство “Комунгосп” Долинської міської ради.

Сміттєвози, трактори, піскорозкидувачі, екскаватори та бульдозер. Така техніка зараз на балансі комунального підприємства “Комунгосп”. Зізнаються, що автопарк старий і потребує оновлення, з нового — сміттєвоз придбаний у 2021 році. Всі решта машини старіші, є й такі, яким десятки років. Тому ламаються і потребують ремонту.

“Фронт роботи з утворенням громади розширився, а кількість техніки ні”, — ділиться майстер цеху Богдан Михайлович Бегмет.

На світлині бачимо відремонтований ЗІЛ і його майстра — водія, який вже завтра повезе сміття на полігон. Каже, що поміняв ресори, які через погану горбисту дорогу ламаються часто.

На естакаді можна побачити ще один автомобіль на ремонті.

“Машини ламаються і не лише ті, що сміття возять”, — каже механік.

 

До прикладу, якраз під час сильного снігопаду “полетіла” снігоприбиральна машина. Ремонтувати довелось вночі та в неділю, бо ж

“Людям не цікаво, що у нас щось не так, дороги мають бути розчищені й підсипані”, — додає чоловік.

Щодо запчастин, то таких особливих проблем немає, кошти є — робота робиться, хіба якщо доводиться їх замовляти десь далеко, то чекають кілька днів.

Колектив в транспортному цеху великий і дружній, кожен поспішає один одному на допомогу. Працюють разом не рік і не два. Є такі, що мають стаж і до тридцять років, як от Михайло Яремко. Таких, що більш ніж 15 років трудяться тут — більшість.

Транспортний цех працює і “тягне лямку”, возить гілля, сміття, глину, розчищають дороги, копають, латають, дають нове життя старому транспорту і так з дня у день вже багато років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору