Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Україна увійшла у 20-ку найвпливовіших країн світу

На Глобальному саміті м’якої сили у Лондоні підбили підсумки року, що минув і за висновками багатьох фахівців стало відомо, що Україна значно покращила своє становище у світі.

Ділиться Інформатор, посилаючись на генерального директора Українського Інституту Володимира Шейка.

Вчора, 2 березня у Лондоні на саміті Global Soft Power Index 2023 оприлюднили остаточні рейтинги. Щороку Brand Finance оцінює 5000 найбільших світових корпоративних брендів. Протягом майже 20 років Brand Finance також відстежує силу та цінність національних брендів, а з 2020 року публікує найповніше у світі дослідження сприйняття національних брендів – Global Soft Power Index.

“Розуміння цих уявлень є ключовим для національних, регіональних, міських і корпоративних брендів для досягнення успіху на міжнародному рівні, дозволяючи визначити сильні та слабкі сторони та вдосконалити стратегії зростання в майбутньому. Чим сильніша м’яка сила нації, тим більша її здатність залучати інвестиції та продавати свої продукти та послуги”, — розповідають організатори саміту.

До слова, ще жодна країна за історію цього і схожих рейтингів не покращувала свій результат так радикально.

“Шкода, що такою ціною, але й завдяки об’єктивним зусиллям самої України”, — прокоментував результати рейтингу Володимир Шейко.

Ключові досягнення України за минулий рік:

Впливовість: з 45 на 19 місце у світі. Відзначають виняткову роботу українських дипломатів та ефективне застосування дипломатичних інструментів.

Впізнаваність: з 47 на 14 місце у світі. Впізнаваність України зросла на всіх континентах, причому найбільше покращення відбулося в країнах Африки на південь від Сахари, куди Росія інвестує усі можливі ресурси «м’якої сили».

Репутація: з 70 на 68 місце у світі.

У загальному рейтингу “м’якої сили” Україна посіла 37 місце зі 121. У 2021 році Україна займала 61 позицію.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору