Інформатор Калуш

ВЛАДА

Як правильно поводитись з безпритульними собаками?

Всім відома проблема нашого міста щодо утримання безпритульних тварин. Адже частина мешканців підгодовує тварин, облаштовує їм куточки у під’їздах, біля будинків, а інші вважають, що така турбота є зайвою і загрозливою.

Ділиться Інформатор, з посиланням на Калуську міську раду.

Порядок утримання домашніх тварин у Калуші регламентовано у Правилах, які затверджені рішенням Калуської міської ради від 30.09.2008 № 711, де зазначені обов’язки та права власників тварин, де тварин дозволяється утримувати. І в цих Правилах вказано, що утримання собак, котів і інших тварин у місцях загального користування ( коридорах, на сходах, горищах, підвалах) заборонено.

“Утримання безпритульних тварин у під’їздах може бути небезпечним та несе різні ризики для усіх мешканців будинку”, — діляться на сайті муніципалітету міста.

Слід пам’ятати, що безпритульні тварини можуть бути джерелом різного роду захворювань та бруду в будинках, а також, можуть бути агресивними до мешканців та їх домашніх тварин.

“Отже, якщо ви є співвласником житла у багатоквартирному житловому будинку, то повинні бути уважними до потреб інших співвласників та дотримуватись Правил, щоб забезпечити гармонійне співіснування всіх жителів будинку, запобігти конфліктам, неприємностям”, — зазначають на сайті.

Порушників правил утримання собак і котів очікує відповідальність  згідно зі статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

При виявленні на території громади агресивних безпритульних собак рекомендують повідомляти в Благодійну організацію “Дім Сірка м.Калуш” за номером телефону: 095 096 79 26, або ж до управління житлово-комунального господарства за номерами телефонів: 03472-6296803472-66117.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору