Інформатор Калуш

ВЛАДА

Хто має право на безплатне протезування від держави?

В ефірі національного телемарафону “Єдині новини” міністерка соціальної політики Оксана Жолнович розповіла деталі протезування громадян від держави та зміни в реабілітаційному процесі для надання якісних та зручних послуг.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Болехівську міську раду.

Міністерка розповіла, що право на безоплатне протезування від держави мають усі громадяни.

“Тепер, щоб отримати протез, немає потреби звертатися до МСЕК. Для цього достатньо висновку лікарсько-консультативної комісії чи військово-лікарської комісії, або мультидисциплінарної команди в реабілітаційному закладі, де вона створена”, – пояснила Оксана Жолнович.

Також готують нові нормативні акти, які полегшать отримання протезів військовослужбовцям. Часто військовослужбовці не можуть отримати довідку від командира про те, що травма отримана в бою і через це процедура ускладнюється.

“Ми змінюємо процедуру таким чином, що достатньо буде статусу військовослужбовця. Фактично, військовий квиток є свідченням того, що людина травмована на дійсній військовій службі, та може отримати протез втричі дорожчий за його середню вартість, що дозволяє закупівлю складових до протеза від кращих виробників, з більшим функціоналом”, – зазначила міністерка.

Також пані Оксана анонсувала нове започаткування:

“До мультидисциплінарних команд у реабілітаційних закладах долучаються соціальні працівники, які персонально супроводжуватимуть людину”.

Працівники допомагатимуть оформити документи, комунікувати з Фондом соціального захисту людей з інвалідністю, інформуватимуть щодо виробників протезів на ринку протезування тощо.

“В окремих закладах ця система вже працює, на початок наступного кварталу очікується її впровадження у перших 17 закладах”, — повідомляє міністерка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору