Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Лікувати зуби тепер у теплі

У Стоматологічній поліклініці Калуської міської ради встановили сучасне опалення.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Андрія Найду.

Керівник закладу Олег Шкляр подав пропозицію щодо модернізації системи опалення, яке має на меті впровадження енергоощадних технологій та забезпечення температурного режиму відповідно до санітарних норм у кабінетах та коридорах. Процес переобладнання розпочався ще у 2021 році, тоді відповідно до програми розвитку установи було виділено 400 тисяч гривень.

“Це дало можливість встановити сучасне обладнання на 35% площі приміщення і вже зекономити 20% використання електроенергії. У 2022 році було виділено та освоєно ще 800 тис. грн. І на сьогодні процес монтажу вже завершено у всій лікувальній установі”, — ділиться міський голова.

Минула система опалення будувалася на електричних котлах. Міський голова ділиться, що великі витрати на споживання електроенергії та значні тепловтрати були причиною заміни системи.

Наразі у кабінетах та коридорах лікувального закладу встановлено 44 інверторні кондиціонери, які працюють за принципом теплової помпи.

“Його переваги в ефективному споживанні електроенергії, оскільки вмикають прилади за кілька хвилин до початку роботи і приміщення швидко нагрівається до потрібної температури. А також і у дистанційному управлінні системою”, — ділиться Андрій Найда.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору