Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Прогрес зникає на наших очах” — ООН про гендерну рівність за 300 років

Сьогодні, 8 березня, генсек ООН Антоніу Гутерріш поділився оцінками організації щодо розвитку гендерної рівності у світі.

Розповідає Інформатор, покликаючись CNN.

Оцінки виявились невтішними.

“Права жінок піддаються зловживанням, погрозам і порушенням у всьому світі. Століття патріархату, дискримінації та шкідливих стереотипів створили величезний гендерний розрив у науці та техніці”, — підсумував генеральний секретар.

Справа в тому, що згідно з останніми дослідженнями органу ООН Жінки, для досягнення гендерної рівності світові потрібно щонайменше 300 років.

Серед причин такої песимістичної оцінки чимало факторів. Наприклад обмеження прав жінок в Афганістані (зростання кількості примусових і дитячих шлюбів, заборони на відвідування багатьох громадських місць, право на працю тощо), а також загострення світових криз, які “в першу чергу і найгірше впливають на жінок і дівчат”.

Щоб досягти гендерної рівності, Гутерріш закликав до “колективних” і “термінових” дій. Зокрема він запропонував підвищити рівень освіти, доходів і зайнятості для жінок і дівчат, особливо в країнах, що розвиваються.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору