Інформатор Калуш

ТРЕШ

СБУ заблокувала телеграм-канали, що повідомляли про місця роздачі повісток

Припинили існування понад 20 каналів, які надавали інформацію про Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в 7 областях.

Ділиться Інформатор Коломия.

Йдеться про ресурси, де “зливали” місця вручення повісток та закликали ховатись від працівників центрів комплектування. Місцеві жителі активно долучались до інформування каналів.

З початку мобілізації власники каналів швидкими темпами наростили чималу аудиторію та почали запроваджувати рекламу, зробивши на цьому бізнес. В ході слідчо-оперативних дій співробітники встановили особи всіх організаторів злочинної діяльності. Серед них виявились двоє власників SMM-компанії, яка займається просуванням інтернет-ресурсів з використанням так званих ботоферм.

Обшукавши місця проживання фігурантів, правоохоронці виявили докази злочину: зокрема комп’ютери, мобільні телефони та банківські картки, що фігурували у справі. Наразі шести адміністраторам телеграм-каналів планують повідомити про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору