Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи впаде на Землю астероїд у 2046 році? — Відповідають науковці

Мережею вже почала ширитись паніка з приводу астероїда, який стрімко наближається до Землі. Проте чи справді існує серйозна загроза?

Розповідає Інформатор, покликаючись на BBC.

Нещодавно NASA виявили астероїд, який має шанс зіткнутись із Землею на День святого Валентина через 23 роки. Наразі астрономи збирають необхідні дані, проте вже зараз готові сказати, що вірогідність катастрофічного удару — мінімальна.

“Астероїд, який отримав назву 2023 DW, має приблизно 1 до 560 шансів зіткнутися з Землею. Це єдиний космічний камінь у списку небезпеки NASA, який займає 1 місце за Турінською шкалою небезпеки зіткнення. Шкала від 0 до 10 вимірює ризик зіткнення космічних об’єктів із Землею. Оцінка 1 означає, що реальне зіткнення є вкрай малоймовірним і не викликає занепокоєння громадськості”, — пояснюють у Лабораторії реактивного руху NASA.

Також зазначають, що потенційний удар не буде таким катастрофічним, як падіння астероїда, який привів до зникнення динозаврів, оскільки 2023 DW є суттєво меншим за розмірами.

Окрім цього NASA вказують на успішні тестування зміни траєкторії астероїдів в ході кількох місій агенства. Як уточнив інженер з навігації Лабораторії реактивного руху Давиде Фарноккіа: “місія мала вражаючий успіх”.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору