Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Воїна Василя Завадецького посмертно нагородили орденом

Захисник з Голиня загинув захищаючи рідну землю у бою з ворогом 16 листопада на Донеччині. Поховали Василя Завадецького в Голині, у його рідному селі.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Андрія Найду.

В нещодавно опублікованому Указі Президента України 126/2023“Про відзначення державними нагородами України”  йдеться про нагородження старшого сержанта Василя Завадецького орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).

“За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне і бездоганне служіння Українському народові нагороджено орденом “За мужність” III ступеня Завадецького Василя Васильовича (посмертно)”, — йдеться в указі.

 У травні 2022 року Василь був призваний під час мобілізації та служив молодшим інспектором прикордонної служби — 2 категорії. Загинув боєць внаслідок отриманих травм, несумісних з життям виконуючи бойове завдання.

“Свій військовий обов’язок, як гранатометник, сержант виконував мужньо та самовіддано, захищаючи рідну Україну та кожного нас з вами”, — ділиться Андрій Найда.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору