Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як правильно подбати про власний метаболізм?

Метаболізм, або обмін речовин — це певні хімічні процеси, які відбуваються в організмі людини та забезпечують його розвиток, ріст та взаємодію з навколишнім середовищем. Саме цей процес є одним з основ життєдіяльності організму, як правильно подбати про нього?

Розповідає Інформатор, посилаючись на Рожнятівський відділ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ”.

Начальниця відділу, Лілія Василів ділиться декількома важливими порадами:

  • Вести рухливий спосіб життя:

Регулярне заняття будь-яким видом спорту забезпечуватиме спалення зайвих калорій. Можна починати з найпростішого, а саме з щоденних піших прогулянок, вони допомагають достатньо спалити зайві калорії, а прогулянки у сонячну погоду сприяють ще й утворенню вітаміну D в організмі, він своєю чергою сприяє метаболізму.

  • Нормалізувати режим сну та відпочинку:

Сон сприяє метаболізму. Під час сну виробляється ендогенний гормон, який сприяє нормалізації обміну речовин. Також потрібно слідкувати за його тривалістю він має тривати не менше 7-8 годин.

  • Догляд за здоров’ям:

Важливо вчасно діагностувати та лікувати найменші порушення в ендокринній системі, адже вони напряму впливають на всі види обміну речовин.

  • Харчування:

Варто утворити режим харчування та дотримуватись його. В раціон рекомендується включити продукти, що прискорюють метаболізм. Також варто тримати баланс води, пити достатньо її протягом дня.

Достатня кількість рідини не лише дає відчуття ситості й контроль відчуття голоду, але й підтримує метаболізм, травлення та засвоєння їжі на належному рівні. Рідини, які ефективно прискорять метаболізм є: зелений чай та кава.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору