Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Доухилявся” — на Калущині молодику світить 5 років тюрми за ухилення від призову

Днями молодику з Брошнева-Осади за процесуального керівництва прокурорів Калуської окружної прокуратури було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України — ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуську окружну прокуратуру.

Як відомо, 25-річний мешканець смт Брошнів-Осада, після успішного проходження ВЛК отримав в Калуському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області  повістку для проходження військової служби під час мобілізації у зв`язку з оголошенням Указом Президента України від 24 лютого 2022 року загальної мобілізації та призовом на військову службу у Збройні Сили України.

Проте, у призовний пункт він не з’явився. Такий вчинок розцінюється як ухиляння від призову під час мобілізації, на особливий період. За це, згідно з санкцією ст. 336 Кримінального кодексу України йому може світити покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Проте, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, досудове розслідування триває.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору