Інформатор Калуш

ВЛАДА

Відсутні люки, сміття і скарги жителів. Підсумки останньої комісії з благоустрою | ФОТО

Головним завданням фахівців управління житлово-комунального господарства є виявлення, фіксація і передача інформації відповідним структурам, які мають ліквідувати проблеми, а також перевірка цих процесів.

Інформатор пройшовся вулицями міста разом з комісією.

Днями працівники УЖКГ спільно з представниками комунальних підприємств міста зробили рейд вулицями: Молодіжна, Литвина, Богдана Хмельницького та Стуса. Інформатор теж зафіксував кілька проблем, які побачив на вулицях міста.

Свій шлях комісія розпочала біля будинків Литвина 4,6,8. Навколо цих будинків було зафіковано одразу кілька проблем. Проте місцеві жителі, які проживають неподалік розповіли, що роботи тут проводяться періодично і нарікати немає на що. Тим не менше, комісія зафіксувала:

Зрізане дерево, яке знаходиться на прибудинковій території Литвина 4. Його мають прибрати. Також мають прибрати бетонну плиту з узбіччя. Особливу увагу комісії привернула копиця обрізаного гілля, яке теж мають вивезти. 

Поруч з будинком №6 було зафіксовано насип піску, яким наповнювали мішки для того, щоб перекривати вікна у підвальних приміщеннях. Наразі, що будуть робити з цим піском незрозуміло. Навпроти також було помічено аварійний люк, який потребує ремонту. Одна жителька поскаржилася на відсутність сміттєвих баків поблизу того ж будинку, проте комісія запевнила, що про цю проблему знають і найближчим часом контейнери з’являться на своїх місцях.  

Потім комісія рушила в напрямку вулиці Молодіжної. Дорогою звернули увагу на дерево, гілля якого звисає на електропередачі. Біля сміттєвого майданчика поблизу головної дороги а також біля заїзду у двір було помічено гілля та відходи. 

Навколо будинку №8 по вулиці Молодіжній було зафіксовано відсутність люку. Позаду будинку Литвина №5 ситуація повторилася, лише відсутність люку компенсували самотужки, а з іншого боку будинку довелося констатувати аварійність конструкції.

Дорогою до вулиці Богдана Хмельницького було виявлено спиляне гілля. На узбіччі будинку № 11 на вулиці Юрія Литвина фіксуємо напів зруйноване комунальна приміщення.  Проте на проїжджій частині цього ж будинку ми побачили залишки піску, який, як повідомили попередньо, привезли жителі будинку і використовували для ремонтних робіт, а потім просто залишили. 

Апогеєм цього огляду стала прикра ситуація позаду будинку №64 по вулиці Богдана Хмельницького. Інформатор обов’язково продовжить висвітлювати проблему, яка турбує жителів цього будинку. Згодом ми опублікуємо ще один матеріал про цю проблему.

На завершення комісія зафіксувала усадку грунту у дворі Богдана Хмельницького 54 та критично аварійний люк на Стуса 3. Окрім цього кілька місцева жителька поскаржилися на відсутність зливу на цій вулиці і дощовій воді немає куди діватися. Також вона зауважила, що комунальники, які виконують свої регламентні роботи, роблять це не належним чином і не дотримуються обіцянок.

Нагадаємо, що комісія з благоустрою тільки фіксує проблеми і передає інформацію відповідним структурам, які мають усунути все. Інформатор перевірить скільки для цього знадобиться часу. Стежте за оновленнями, щоб не пропустити нового зібрання комісії. Долучитися до обстеження території можуть усі бажаючі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору