Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуш кримінальний: Калуський суд виніс вердикт двом злодіям з кримінальним минулим

Минулої п’ятниці, 17 березня, у Калуському міськрайонному суді було розглянуто кримінальну справу та винесено вердикт. Під час розгляду справи стало відомо, що мешканці Калуша та району попередньо змовившись між собою, в умовах воєнного стану, вирішили пограбувати підвальне приміщення.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Як відомо за матеріалами справи, зловмисники підійшли до багатоквартирного будинку, де один залишився на чатах, а інший заліз до підвалу, звідки викрав точильний верстат. Після крадіжки обвинувачені розпорядилися викраденим на власний розсуд.

Також стало відомо, що один з обвинувачених ще у 2019 році заподіяв тяжкі тілесні ушкодження своєму знайомому від яких той помер.

“Суд вважає, що обвинувачений усвідомлював суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачав їх суспільно небезпечні наслідки у вигляді тяжких тілесних ушкоджень і хоча не бажав, але свідомо припускав їх настання”, — прокоментували інцидент в суді.

Обтяжуючою обставину стало те, що після вчиненого він не намагався допомогти потерпілому не викликав швидку допомогу, а навпаки — відтягнув його тіло на декілька метрів та втік з місця події.

Тож, за сукупністю кримінальних правопорушень, суд призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років.

Щодо іншого обвинуваченого у крадіжці точильного верстату, суд також враховував, що він раніше був неодноразово засуджений. Востаннє — 18 серпня 2021 Рожнятівським районним судом за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді 5 років 10 місяців позбавлення волі. А тепер вчинив новий умисний злочин проти власності, що своєю чергою свідчить про його стійку криміногенну поведінку.

“Суд вважає, що обвинувачений є особою суспільно-небезпечною і його виправлення та перевиховання можливе тільки в умовах ізоляції від суспільства, а тому щодо нього необхідно і доцільно обрати покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років. На думку суду, в даному конкретному випадку саме таке покарання буде пропорційним і співрозмірним ступеню тяжкості вчиненого та його наслідкам, необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів“, — вирішили в суді.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору