Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Яка країна виявилась найщасливішою у світі?

Науковці-соціологи провели масштабне дослідження, щоб дізнатись, яка країна є найщасливішою протягом останніх трьох років.

Розповідає Інформатор, покликаючись на World Population Review.

Автори проєкту звертали увагу на 6 основних категорій:

  • валовий внутрішній продукт на душу населення;
  • соціальна підтримка;
  • здорова тривалість життя;
  • свобода самостійного вибору життя;
  • щедрість населення в цілому;
  • сприйняття рівня внутрішньої та зовнішньої корупції.

Як відправну точку науковці “створили” вигадану державу Антиутопію, де названі показники були на найнижчому рівні. Відштовхуючись від цього образу, дослідники визначали рівень реальних країн.

Найщасливішою країною виявилась Фінляндія (7,8/10).

“Автори звіту відзначили сильні почуття спільної підтримки та взаємної довіри громадян Фінляндії не лише в тому, що вони допомогли забезпечити # 1 у рейтингу, але (що важливіше) допомогли країні в цілому пережити пандемію COVID-19. Крім того, фіни твердо відчували, що вони вільні робити свій власний вибір, і виявляли мінімальні підозри щодо корупції в уряді. Обидва ці фактори значною мірою сприяють загальному щастю”, — зазначається у статті.

Найнещасливішою державою було названо Афганістан (2,5/10) через “низьку тривалість життя, його рівень” тощо.

Україна зайняла 108-е місце у рейтингу, набравши 4,8/10 балів. Важливо, що основою дослідження стали дані, зібрані саме у 2021 році, себто кардинальні зміни в Україні через повномасштабне вторгнення можуть суттєво вплинути на картину соціологічного дослідження. Держава-терорист росія натомість зайняла 74-е місце з 5,4/10 балами. Проте Інформатор переконаний, що їхнє щастя було сильно підкошене за минулий рік.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору