Калуш До сайту

Яка країна виявилась найщасливішою у світі?

Науковці-соціологи провели масштабне дослідження, щоб дізнатись, яка країна є найщасливішою протягом останніх трьох років.

Розповідає Інформатор, покликаючись на World Population Review.

Автори проєкту звертали увагу на 6 основних категорій:

Як відправну точку науковці “створили” вигадану державу Антиутопію, де названі показники були на найнижчому рівні. Відштовхуючись від цього образу, дослідники визначали рівень реальних країн.

Найщасливішою країною виявилась Фінляндія (7,8/10).

“Автори звіту відзначили сильні почуття спільної підтримки та взаємної довіри громадян Фінляндії не лише в тому, що вони допомогли забезпечити # 1 у рейтингу, але (що важливіше) допомогли країні в цілому пережити пандемію COVID-19. Крім того, фіни твердо відчували, що вони вільні робити свій власний вибір, і виявляли мінімальні підозри щодо корупції в уряді. Обидва ці фактори значною мірою сприяють загальному щастю”, — зазначається у статті.

Найнещасливішою державою було названо Афганістан (2,5/10) через “низьку тривалість життя, його рівень” тощо.

Україна зайняла 108-е місце у рейтингу, набравши 4,8/10 балів. Важливо, що основою дослідження стали дані, зібрані саме у 2021 році, себто кардинальні зміни в Україні через повномасштабне вторгнення можуть суттєво вплинути на картину соціологічного дослідження. Держава-терорист росія натомість зайняла 74-е місце з 5,4/10 балами. Проте Інформатор переконаний, що їхнє щастя було сильно підкошене за минулий рік.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com