Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Калуші притягнуто до відповідальності підприємство, що не облаштувало укриття

Івано-Франківський окружний адміністративний суд розглянув позов Калуської окружної прокуратури щодо недотримання норм цивільного захисту.

Повідомляє Інформатор.

Прокурорами в суді було встановлено, що попри продовження строку дії воєнного стану в Україні, окремі власники та балансоутримувачі споруди цивільного захисту (укриття) досі не виконали заходів щодо приведення його в задовільний стан. Такі дії прокурори описали, як такі, що створюють загрозу для життя людей.

“Захист цивільного населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок воєнних дій, є одним із найактуальніших питань у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України”, — повідомляють в Калуській окружній прокуратурі.

За деталями позову укриття знаходиться у Калуші на вулиці Виговського. Загальна площа становить 434,1 квадратних метрів, відповідно до паспорту сховище вміщає 500 осіб.

У суді прокурори просили зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальнісю вжити заходи щодо приведення споруди у задовільний технічний стан, готовності до захисту населення.

Ухвалою суду від 13.03.2023 відкрито провадження у справі.

“Перебування захисної споруди в приватній власності не звільняє власника майна від обов’язку утримання об’єкту в належному для користування всіма членами територіальної громади стані”, — зазначають прокурори.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору