Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Суд взяв під варту третього підозрюваного у справі про скандальні “П’яні вечірки”

Шевченківський райсуд Києва виніс рішення франківчанину — Олегу Захару. На слуханнях була потерпіла та група підтримки обвинувачуваного.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Watchers Media.

У п’ятницю, 24 березня, слухання по справі проводилось у закритому режимі.

Напередодні фігуранту справи, 21-річному блогеру Олегу Захару повідомили про підозру у сексуальному насильстві, вчиненому групою осіб  за ч. 3 ст. 153 КК України.

На початку слухання обвинувачений виглядав наляканим. Посилаючись на норму щодо проведення слухань коли йдеться про ймовірне сексуальне насильство, адвокат підозрюваного заявив клопотання про проведення судового засідання у закритому форматі. Прокурор Максим Дергачьов підтримав клопотання й суд провів розгляд справи закрито — без вільних слухачів та журналістів.

У ході розгляду справи прокуратура наполягала на триманні молодика під вартою. В той час, як адвокат підозрюваного просив повністю відмовити у задоволенні клопотання сторони обвинувачення.

Група підтримки обвинувачуваного, яка складалась з чотирьох молодиків подали заяви про взяття на поруки підозрюваного.

Поки суддя перебувала у нарадчій кімнаті, підозрюваний виглядав засмученим, а на очах були помітні сльози. Після того, як суддя оголосила своє рішення парубок розплакався.

“Суд ухвалив: клопотання задовольнити, застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк дії ухвали визначити до 1-го травня. Визначити Олегу Захару заставу у розмірі 150 прожиткових мінімумів402 600 гривень, — вирішила суддя.

На внесення застави в Олега Захара є 5 днів. Суддя звернула увагу, що у разі внесення застави підозрюваний повинен буде виконувати наступні обов’язки:

  • прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;
  • повідомляти про зміну місця проживання чи роботи;
  • уникати спілкування зі свідками та потерпілим.

Передісторія: Поліція проводить обшуки в компанії хлопців з Івано-Франківська, які знімали на відео голих дівчат і принижували їх.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору