Інформатор Калуш

ТРЕШ

Українцям масово почали приходити повідомлення із закликами до держзради

Повідомлення надходили в одному з Telegram-каналів та користувачам оператора зв’язку “Київстар”.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на informator.ua.

У п’ятницю, 24 березня, громадяни почали отримувати дивні текстові повідомлення, які змушують людей розглядати можливість державної зради. Також такі повідомлення містять пропозицію здати позиції Збройних Сил України за грошову плату. Розсилка веде на Telegram-канал під псевдонімом “Krayina”, фото якого публікує видання “РБК-Україна”. Також у повідомлені зазначено, що за такі послуги оплачуватимуть у доларах США.

З початку повномасштабного вторгнення за підозрою у змові з окупантами затримано понад 1 500 осіб. Вони пропонували інформацію про дислокацію української армії, блокпости та місця прильоту ракет за 5-10 тисяч гривень.

Крім того, за рік війни в Україні було викрито близько 100 ДРГ та затримано за можливу причетність до підривної діяльності понад 1 600 осіб. Зрада держави неприпустима і може призвести до тривалого тюремного ув’язнення.

Яке покарання інкримінують за держзраду?

“Держзрада — це свідомі й навмисні дії, які завдають шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України. Держзрада може включати перехід на бік ворога під час воєнного стану або збройного конфлікту, шпигунство та надання допомоги іноземним державам, іноземним організаціям або їх представникам у проведенні підривної діяльності проти України”, — пишуть на informator.ua.

Покарання за такі дії передбачені статтею №111 Кримінального Кодексу України — позбавлення волі від 12 до 15 років.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору