Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Дякуємо нашим захисникам” — Сьогодні Україна відзначає День Національній гвардії України

Раніше вона існувала протягом 1991-2000 років. Цьогоріч Національній гвардії України заново виповнюється 9 років. Вона була відновлена у 2014 році. Відтоді, щороку 26 березня військові, які служать у її лавах, відзначають професійне свято.

Нагадує  Інформатор.

Сучасна Нацгвардія України – підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохоронні функції. Вона була створена 12 березня 2014 року. До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці та патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний сьогодні привітав службовців з професійним святом та відзначив їхній внесок у спільну справу — прагнення здобути перемогу на полі бою з Росією.

“Честь, мужність, закон — це ті поняття, які об’єднують всіх нацгвардійців. Але за вами — не тільки правопорядок і безпека. Щодня на полі бою ви здійснюєте подвиги, демонструєте, що вірність присязі та українському народу — це не просто порожні слова. Проявляєте неабияку стійкість і відвагу”, – підкреслив він.

Також головнокомандувач наголосив, що з перших днів російської агресії нацгвардійці демонструють вражаючий героїзм на найскладніших ділянках фронту.

“Пліч-о-пліч. Саме завдяки нашій єдності та відданості Батьківщині — ми непереможні”, — зазначив Валерій Залужний.

До привітань також приєдналась і Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОВА:

“24 лютого наші гвардійці 50 Полк імені полковника Семена Височана Національної Гвардії України зустріли повномасштабне вторгнення в Донецькій області та з перших днів війни брали участь у важких боях у населених пунктах Мар’їнка, Волноваха та Степне та продовжують тримати оборону та звільняти території Донеччини та Луганщини від російських окупантів. Від початку повномасштабного вторгнення разом з іншими структурами системи МВС та Збройними силами в повній бойовій готовності контролюють північні рубежі нашої країни. Дякую кожному нашому воїну, усім, хто зараз у бою, усім, хто захищає наші позиції, захищає наш кордон. Слава всім, хто б’ється за свободу для України!”.

Інформатор долучається до привітань і дякує Національній гвардії за мужність і захист! Слава Україні!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору