Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Президент Сербії вважає, що Україна зможе приєднатись до Євросоюзу ще до кінця війни з росією

Сьогодні в інтерв’ю телеканалу Pink президент Сербії Олександр Вучич заявив, що переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу розпочнуться у вже у червні цього року. За його словами, Україну можуть прийняти навіть швидше, ніж вона здобуде перемогу у війні з росією. 

Ділимося, посилаючись на колег з головного Інформатора.

Президент Сербії вважає, що саме “невдачі росії на полі бою”, підштовхнуть Україну до Євросоюзу. До того ж США, вважає Вучич, замислили створити блок усередині ЄС із п’яти або й шести країн.

“Оскільки Україна зараз, майже напевно, не може перемогти у військовому сенсі, очікую, що вона отримає великий імпульс на своєму європейському шляху. Думаю, що будуть ухвалені рішення про терміновий початок переговорів про порядок вступу до ЄС. Ці переговори мають початися вже у червні”, — сказав Олександр Вучич.

Олександр Вучич також сказав, що незабаром зміниться політична карта самої Європи, і Сербія за цим уважно стежитиме. За його словами, зараз йде боротьба за те, хто очолить НАТО, а США створюють блок всередині Європи.

“Польща, країни Балтії та Україна. Ось такий це буде блок. І коли вони його створять, то матимуть країни, більші за Францію за населенням. А якщо додати сюди Румунію, то це вже буде секстет найсильніших і наймогутніших у Європі — під прямим впливом Сполучених Штатів”, — прогнозує Вучич.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору