Інформатор Калуш

ГРОШІ

Що таке UI та UX?

Зараз майже кожен знає, що таке інтерфейс користувача. Бо сучасна людина постійно взаємодіє з різноманітними пристроями та програмами – купує білети, читає новини, дивиться фільми онлайн. Щоб ця взаємодія була ефективною та приємною, користувацькі інтерфейси роблять красивими та зручними. За це відповідають UI/UX-дизайнери або дизайнери інтерфейсів – це сучасні королі діджиталу. Розказуємо про них більш докладно.

UI – це

Дизайн, що стосується зовнішнього вигляду і функціональності програмного продукту або веб-сайту. Отже, User Interface Designer займається створенням і розробкою візуальної частини інтерфейсу продукту, яка повинна бути простою, гарною і зрозумілою для користувача.

Для цього фахівець ретельно підбирає кольори та шрифти, продумує іконки, навігацію, розташування кнопок і вікон. Також він створює дизайн-макети та розробляє загальний стиль інтерфейсу. І це далеко не все, що потрібно вміти дизайнеру UI.

Особливості UX дизайну

User Experience або UX-дизайн – це дизайн, що стосується взаємодії користувача з продуктом. UX-дизайнер зосереджується на тому, щоб продукт був легким і приємним у використанні, мав інтуїтивно зрозумілий та простий інтерфейс, задовольняв потребам користувачів і відповідав бізнес-задачам.

UX-дизайнери займаються дослідженням та аналізом поведінки користувачів, щоб зрозуміти їхні потреби та проблеми з використанням продукту. Вони також розробляють макети та прототипи продукту, щоб протестувати його перед релізом та зробити необхідні зміни.

Чи потрібні зараз UI UX дизайнери?

Так, ці фахівці є дуже важливими у розробці сучасних продуктів та веб-сайтів. У багатьох випадках одна й та сама людина займається зручністю та зовнішнім виглядом інтерфейсу. Але вони стають складнішими, тому UI/UX-дизайнери рано чи пізно стають або User Interface Designer, або User Experience Designer. При тому робочий процес і результати діяльності цих фахівців нерозривно пов’язані.

Авжеж, плюси і мінуси роботи дизайнера існують, але вони ніяк не впливають на привабливість професії у новачків. Отримати базові знання та навички, які допоможуть проектувати цікаві, привабливі та зручні інтерфейси, допоможуть у Комп’ютерній школі Hillel. Курси UI UX дизайну ведуть ментори з досвідом роботи у топових IT-компаніях. Під час навчання можна дізнатися про конкурентний аналіз, прототипування, цільову аудиторію та інші терміни дизайнерів.

Hillel може запропонувати й інші напрямки для старту в IT. Готові опанувати мистецтво управління проектами? Тоді вперед. Ви можете прямо зараз записатися на Проджект Менеджмент курси. Це перспективна та високооплачувана професія.

За матеріалами: https://ithillel.ua/

Олег Кіндрацький

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +380 67 266 02 08, або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору