Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Чому діти у школах мерзнуть?” — калушани активно висловлюють обурення у соцмережах

Виконавчий комітет Калуської міської ради на позачерговому засіданні 24 березня завершив опалювальний сезон, але вже через декілька днів насунулась негода.

Повідомляє Інформатор.

Завершення опалювального сезону ґрунтували на тому, що за повідомлення Івано-Франківського обласного центру гідрометеорології, протягом 21-23 березня 2023 року середньодобова температура повітря на території Прикарпаття становила від +8 до +9,6 градуса за Цельсієм.

Однак уже за декілька днів на територію країни насунувся циклон, що приніс ускладнення погодних умов, а саме:

  • значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу;
  • ожеледицю;
  • пориви вітру до 25 м/с;
  • зниження температури повітря на рекордних -3 градусів за Цельсієм, за цей проміжок часу.

Такі погодні умови та вимкнення опалювального сезону призвели до того, що виникли несприятливі умови для дітей у навчальних закладах міста. На що громадяни активно обурюються у соцмережах:

“Вже так остогидло, я говорю зараз про 11 школу і вічні проблеми з опаленням в ній! Скільки звернень і скарг від батьків, з горем пополам виділили той генератор, вибороли Безпосередньо цей пост звертаю до мера міста Калуш, Андрій Найда і ваших помічників!

Доки сезон опалення? Я відповім, до 15 квітня, ви загубили дати в календарі? Бачите який холод, чому відключили знову тепло дітям? 16 градусів в школі, діти мерзнуть, діти хворіють, діти пропускають заняття! Чи ви думаєте батьки мають з ким і де залишати дітей? А як працювати? Як ?

Чесно, дістало! Якщо не можете впоратися зі своїми обов’язками, звільняйте пост! Робіть щось з собою!”, — ділиться одна з калушанок у групі Типовий Калуш.

Також про ситуацію в садочках ділиться ще одна жителька міста.

“То не тільки в школах холодно, а садочки? Як дитина має лягати спати в обідній сон, коли ліжко холодне? Замість того, щоб включити опалення, проводять опитування про дистанційне навчання! То, мабуть, легше дітям три дні, повчитися онлайн, ніж запустити систему опалення? А навіщо її було зупиняти? Ну школа до 3.04, наприклад на дистанційному навчанні, а садочки що? Діти і вихователі, мають мерзнути?, — ділиться жінка у коментарях до попереднього тексту.

Ще одна коменторка ділиться з нами креативним вирішенням даної проблеми:

“Вихід є. Зібрати всіх дітей і привести у міську раду, там тепло, є море заступників і хай бавлять, вчать. Раз не можуть протягом 3-х днів включити опалення у закладах. То просто треба працювати, а не…”.

Також не менш креативне рішення пропонує наступний коментатор:

“Дітей треба закаляти в холодній воді, як це роблять в Норвегії, щоб не хворіли, забирати телефони з рук і виганяти на вулицю бігати. Не давати напихатися дітям різним лайном під назвою: чипси, солодкими та соленими паличками, все солодке взагалі не давати, кока-колою не поїти. І будуть діти здорові. А то дивисі знову мер винен в, тому що чиїсь діти хворіють”.

Натомість у Калуській міській раді щодо цього приводу провели нараду з керівниками освітянських закладів. На ній узгодили, що усі ліцей та гімназії міста з наступного понеділка перейдуть на дистанційне навчання. У дитячих садочках натомість температурний режим витримуватимуть за допомогою електрообігрівачів.

“Детально проаналізувавши всі нинішні доповіді керівників шкіл та дитячих садочків, у підсумку можна сказати, що критичної ситуації не спостерігається. Всіма директорами освітянських закладів вживаються заходи щодо організації ефективного навчального процесу відповідно до коливання температур”, — пишуть у Калуській міській раді.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору