Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуський суд допоміг громадянці встановити факт родинного зв’язку з померлою тіткою

Таким чином заявниця змогла задовольнити свої спадкові права.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

У 2022 році померла рідна тітка заявниці. На випадок смерті заповіт не було складено, а спадкоємці першої-четвертої черги відсутні. Доводячи факт родинного зв’язку жінка зазначає, що її батько та тітка є рідним братом та сестрою, народилися у Полтавській області, а сам факт підтверджується переселенським квитком від 1952 року. Таким чином вона є родичкою третього ступеня споріднення.

Але після одруження її тітка змінила прізвище, а документи про це в Україні відсутні. Згодом вона переїхала жити до племінниці у Калуш й подарувала свою квартиру. Коли та померла, небога оплатила організацію та здійснила обряд поховання на місцевому кладовищі.

Після смерті родичка зверталась до нотаріуса про видачу свідоцтва спадкування за законом. У видачі їй відмовили, оскільки не змогли встановити факт родинного зв’язку з померлою. Щоб довести родинні зв’язки вона звернулась до Калуського міськрайонного суду й зазначила усі докази, що доводять факт кревності.

“Враховуючи надані свідчення та дослідивши усі докази по справі, суд вирішив заяву задоволити та встановити факт родинного зв’язку заявниці із померлою спадкодавицею. Після набрання рішення законної сили, заявниця зможе реалізувати свої спадкові права”, — зазначають у Калуському міськрайонному суді.

Рішення ухвалила суддя — Сухарник Ірина Ігорівна.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору