Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Наш ворог все той же і він не змінився” — У Калуському музеї стартуватиме виставка унікального художника Петра Савчина | АНОНС

Петро Савчин — почесний громадянин Калуша з 2008 року. Все життя носив у душі багато болю, адже став свідком найстрашніших подій XX століття — голодомору, війни, репресій, радянських таборів… Усе це він вклав у свої роботи, які незабаром можна буде наживо побачити у Калуському музеї.

Анонсує Інформатор.

Наступної середи, 5 квітня, о 15:00 у приміщенні Історико-краєзнавчого музею Калущини, за адресою вул. вул. Шевченка, 9 відбудеться відкриття  виставки творів та документів Петра Савчина, відомого художника та політв’язня, приурочена до 100-річчя від дня народження митця.

Як відомо, виставка триватиме місяць, тобто до 5 травня.

“Сьогодні картини Петра Савчина говорять нам — дивіться, люди, наш ворог все той же і він не змінився. Він досі так само готовий нищити, вбивати, принижувати, красти. Він такий же по-звірячому жорстокий. Тому на виставку треба прийти. Не тільки для того, щоб вшанувати пам’ять цієї безперечно достойної Людини. А ще і для того, щоб побачити — як може виглядати світ, якщо не боротися зі злом. Виставка про минуле, яке кричить до нас — не здавайтеся, стійте, боріться за добро і життя!”, — ділиться емоціями щодо майбутньої виставки головна зберігачка фондів КЗ “Музейно-виставковий центр”, Оксана Кондратенко.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору