Інформатор Калуш

ТРЕШ

СБУ Івано-Франківської області ідентифікували трьох ворожих бойовиків

На двох мешканців Донеччини та жительки Луганщини, які вступили до лав так званих “л/днр”, зібрали достатні докази для повідомлення зрадникам підозри.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Працівники служби безпеки встановили, що 51-річний житель Краматорська напередодні повномасштабного вторгнення виїхав на непідконтрольну Україні територію Донеччини, де і приєднався до лав бойовиків незаконного збройного формування. Від травня 2022 року він воює у складі 1 окремої мотострілецької бригади в Донецькій області у 2 взводі 1 роти танкового батальйону.

Наступний підозрюваний — 34-річний мешканець тимчасово окупованої Макіївки, у березні 2022 року вступив до підрозділів “днр” та був зарахований до 11 окремого мотострілецького полку. Зараз перебуває на посаді солдата 3 взводу 1 роти та воює на Херсонщині.

Третя підозрювана — мешканка ТрьохізбенкиЛуганської області. До початку окупації росією Донеччини та Луганщини у 2014 році, служила у Збройних силах України. У цьому ж році зрадила присязі й перейшла на сторону ворога й досі воює проти Сил оборони України. Обіймає посаду командира взводу управління гарматного артилерійського дивізіону 10 окремої артилерійської бригади “лнр”, що дислокується в Хрустальному.

За даними фактами зради слідчі СБУ оголосили бойовикам про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 111 – державна зрада;
  • ч. 7 ст. 111-1 – колабораційна діяльність;
  • ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації;
  • ч. 2 ст. 260 – участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

“Максимальне покарання за цими статтями – позбавлення волі на строк 15 років, або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна”, — пишуть на сторінці служби безпеки.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору