Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Франківську церква московського патріархату перейшла до ПЦУ — не без конфліктів

Вчора, 28 березня, в храмі Різдва Христового на вулиці Довженка, що в Івано-Франківську, мітингувальники вигнали представників московського патріархату.

Ділиться Інформатор Івано-Франківськ.

У вівторок до сходів храму прибули віряни упц (мп), проте вони зіткнулись з небайдужими франківцями, які скандували проти священнослужителів московського патріархату лозунгами: “Геть московського попа”, “Чемодан-вокзал-росія” та іншими. Цікаво, що напередодні ворота до храму заварили, аби потенційні мітингувальники не змогли зайти досередини. Однак їх вдалось вибити.

Після цього представників упц (мп) вигнали з храму. Але не обійшлось без сутичок — в церкві розпилили газ, від чого постраждали віряни. Відтак стало відомо, що церковні діячі винесли більшість майна із собою, зокрема дорогоцінні речі та навіть продукти з холодильника.

Міський голова приніс ікону Божої Матері Станиславівської священникам ПЦУ і додав, що вона знадобиться, оскільки більшість розікрали, коли тікали з церкви. Тож Івано-Франківська область стала першою, котра “очистилась” від московського патріархату. Тепер усіх охочих вірян запрошують на службу до храму в четвер о 15:00.

Також є можливість переглянути хід мітингу — за посиланням.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору