Інформатор Калуш

ГРОШІ

Як у Коломиї компенсовують кошти на медогляд працівників дошкільних закладів?

Поки що ніяк. Тому працівники закладів дошкільної освіти у Коломиї хочуть, щоб їм компенсували витрачені гроші.

Розповідає Інформатор Коломия.

За проходження медичного огляду працівники освіти можуть витратити від 305 до 1255 гривень, наприклад коломиянка Оксана Демидюк зазначала, що кожних пів року вихователі платять за медогляд з власної кишені близько 1200 грн. Минулого тижня педагоги звернулися до депутатів із вимогою повернути їм витрачені кошти та забезпечувати ними в майбутньому.

Відповідно до ст. 21 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” попередні (до прийняття на роботу) та періодичні профілактичні медогляди працівників, які є обов’язковими) проводять коштом роботодавців.

Інформатор звернувся до управління освіти Коломийської міської ради із питанням, чи передбачені кошти на компенсацію витрат на проходження медогляду працівників освіти та в який термін ці витрати мають бути компенсовані.

Відтак у міській раді повідомили, що наразі розробляється механізм компенсації працівникам закладів дошкільної освіти Коломийської громади щодо проходження медичного огляду у березні 2023 року. Також вони додали, що після узгодження механізму, управління освіти планує подати необхідні проєкти рішень на розгляд чергової сесії міської ради.

Чи є досвід Коломиї релевантним для Калуша — Інформатор дізнається згодом.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору