Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

СБУ Прикарпаття оголосила підозру любительці “руського міра” з ОПЗЖ

Колаборантка допомагала організувати псевдореферендум на Запоріжжі.

Розповідає Інформатор Івано-Франківськ.

Сьогодні, 30 березня, Івано-Франківська СБУ оголосила про підозру 33 річній місцевій мешканці, яка раніше готувала виборчу кампанію для кандидата від партії “ОПЗЖ”. Після окупації Михайлівки колаборантка відкрито підтримала прихід загарбників та охоче пішла з ними на співпрацю.

За даними СБУ, вона стала “правою рукою” місцевого гауляйтера В’ячеслава Бедняка, займалася розселенням військовослужбовців рф у Михайлівці, брала участь у організованих окупаційною адміністрацією мітингах. Досудове розслідування встановило, що під час підготовки референдуму про приєднання Запоріжжя до рф колаборантка очолила в Михайлівці незаконну дільничну комісію.

Жінка активно агітувала місцевих мешканців брати участь у фейковому голосуванні. Для російських пропагандистів вона записала відео з підтримкою незаконного плебісциту, в якому обізвала українців “нацистами”.
Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність.
На неї очікує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору