Інформатор Калуш

ТРЕШ

Суд позбавив калушанку батьківських прав

Жінку, яка зовсім не цікавилась життям своєї доньки, Калуський суд позбавив батьківських прав на прохання батька-одинака.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Минулого четверга у Калуському міськрайонному суді відбувся розгляд справи про позбавлення жінки батьківських прав.

Трохи раніше до суду звернувся батько 4-річної дитини з позовом, в якому просив позбавити батьківських прав матір їхньої дитини та стягнути судові витрати.

Як відомо, за матеріалами наданими суду, позивач з 2019 року вже не знаходився у шлюбних відносинах з матір’ю дитини, проживав з нею окремо. Проте донька проживала з ним, оскільки відповідачка життям доньки не цікавилася, не телефонувала, не виявляла бажання спілкуватися з дитиною та не брала участь у її вихованні.

“Між ним, донькою та його батьками, склалися усталені доброзичливі стосунки, які сприяють належному вихованню дитини, її повноцінному світосприйняттю життя”, — прокоментували у суді сімейну ситуацію.

Горе-мати до суду, на розгляд цієї справи не з’явилася, хоч і була повідомлена про судове засідання у передбаченому законом порядку. Також вона не повідомила суду причини неможливості прибуття до суду.

Калуський міськрайонний суд дослідивши письмові пояснення, документальні докази, зокрема висновок Органу опіки та піклування в якому зазначено, що з метою захисту законних прав та інтересів дитини, доцільно позбавити батьківських прав матір дитини. Оскільки вона не брала участі у її вихованні,  а колектив дошкільного закладу жодного разу матір не бачив.

Зрештою суддя Богдана Кулаєць оцінивши всі наявні докази ухилення матері від виконання своїх обов`язків по вихованню доньки визнала їх достатніми та достовірними для остаточного вироку. Тож жінку позбавили батьківських прав, при цьому не позбавляючи права на спілкування з дитиною і побачення з нею, як це передбачено законом, а також права на звернення до суду з позовом про поновлення батьківських прав.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору