Інформатор Калуш

ГРОШІ

Кіберполіція Прикарпаття викрила шахрая, який встиг збагатитися на 150 000 гривень

Підозрюваний розміщував у Інтернеті оголошення про продаж товару, а після того, як отримував передплату, переставав виходити на зв’язок.

Розповідає Інформатор посилаючись на Кіберполіцію Івано-Франківської області.

Сьогодні, 31 березня, правоохоронці викрили шахрая, який видурив у громадян України різних областей 150 000 тисяч гривень, продаючи неіснуючу комп’ютерну техніку.

Через злочинну діяльність 34-річного мешканця Коломиї постраждали 15 людей. В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що аферист, з квітня 2022 року, створював на інтернет-майданчиках фейкові оголошення щодо продажу ігрових приставок. У телефонній розмові чоловік представлявся продавцем та домовлявся з клієнтами про продаж. Від довірливих покупців зловмисник вимагав повну, або часткову оплату на банківські картки. А отримавши гроші, зловмисник переставав виходити на зв’язок.

Під час обшуку у фігуранта було вилучено комп’ютерну техніку, сім-картки, банківські картки, телефони тощо. Аферисту повідомлено про підозру. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Наразі в суді слухається справа про скоєння аналогічних злочинів вчинених фігурантом.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Коломийська окружна прокуратура.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору