Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Прикарпатське СБУ повідомила про підозру херсонській колаборантці

Служба безпеки України зібрала докази колабораціонізму збоку херсонки, котра поселяла російських солдатів в українські хати.

Ділиться Інформатор, покликаючись на управління СБУ в області.

Згідно з даними Служби, мешканка села Красне Херсонської області після окупації влаштувалась на роботу в незаконну адміністрацію району. На посаді “спеціаліста територіального управління сільського поселення Красноє” вона виконувала чимало функцій. Зокрема вона займалась поселенням військових рф у рідному селі, роздавала російські сухпайки місцевим жителям, створювала фото- та відеоматеріали, що покликані висвітлити діяльність окупаційної влади. Також у її обов’язки входило облікування фінансів, майна, місцевих підприємців та залучення місцевих мешканців, а ще — жінка провела церемонію одруження колаборанта з місцевою дівчиною.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України — колабораційна діяльність. Колаборантці загрожує ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору