Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Коломийський суд визначився із запобіжним заходом для колаборантки

Громадянка України обвинувачується за ч. 3 ст. 109 та ч.3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Розповідає Інформатор Коломия.

У Коломиї розглядали справу жінки,  яка виправдовувала збройну агресію рф проти України та тимчасову окупацію частини території, а також закликала до повалення і захоплення державної влади.

Дане правопорушення відноситься до нетяжкого та тяжкого злочинів, за яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без неї. У підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції прокурор висунув вимогу застосувати до обвинуваченої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

Захисник запропонував застосувати до обвинуваченої запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Суд відхилив провадження більш м’яких запобіжних заходів на даній стадії кримінального і клопотання прокурора задовільнив.

До громадянки України обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, тобто до 28 травня 2023 року включно. Обвинувачену утримувати під вартою в Державній установі “Івано-Франківська установа виконання покарань (№ 12)”.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Івано-Франківського апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд протягом семи днів з дня її оголошення, а обвинуваченою – протягом семи днів з моменту вручення їй копії цієї ухвали.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору