Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Спіймала адмінку” — проти Болехівської міської ради відкрито провадження у суді

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду озвучила Болехівській міській раді звинувачення в бездіяльності, яка шкодить історичній спадщині нашої територіальної громади. Тепер міськрада Болехова буде пояснювати причини таких дій в суді.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Болехівську міську раду звинувачують в тому, що вона не провела реєстрацію права власності на об`єкт культурної спадщини місцевого значення, який знаходиться за адресою вул. Коновальця, 4. Саме через це Керівник Калуської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління культури, національностей та релігії Івано-Франківської обласної державної адміністрації звернувся до суду з адміністративним позовом.

Через суд вони вимагають, щоб Болехівська міська рада уклала з Управлінням культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА охоронний договір на об`єкт.

Як відомо, позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, тому її належить розглядати за правилами адміністративного судочинства. Проте, у цьому випадку — без проведення судового засідання та повідомлення учасників справи, згідно із правилами, встановленими статтею 262 КАС України.

Стежимо за розвитком.

Також незабаром ми навідаємось до унікальної будівлі ХІХ століття, щоб познайомитися з нею ближче.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору