Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Мерзнете? Житимете довше” — нові корисні дослідження

Німецькі вчені виявили, що помірно холодний клімат є чудовою профілактикою хвороб на старість та збільшує тривалість життя.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Study Finds.

Аби провести експеримент, науковці з міста Кельн, що на заході Німеччини, використали модельні клітини нематоди (круглого черв’яка) та культивовані клітини людини. Вони помістили до них гени бічного аміотрофічного склерозу і хвороби Гантінгтона, що часто проявляються як захворювання ближче до старості. Відтак вчені виставили зразки на холод та помітили, що низькі температури активно видалили білкові згустки та зупинили подальше накопичення білкових згущень.

“Взяті разом, ці результати показують, як протягом еволюції холод зберіг свій вплив на регуляцію протеасом — з терапевтичними наслідками для старіння та пов’язаних зі старінням захворювань”, — поділився автор дослідження Девід Вільчез, професор медицини Кельнського університету.

Цікаво, що у людей відповідні реакції у клітинах спостерігаються при незначному падінні температури — не нижче 36 °C.

Наразі дані, отримані завдяки цьому дослідженню, планують використати для пошуків нових моделей попередження і лікування інших хвороб, що з’являються у літніх людей, зокрема хвороби Альцгеймера та Паркінсона.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору