Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

До Калуського пологового завітав іспанський розробник кювезів

Інженер-розробник спеціальних інкубаторів для малят особисто завітав у Калуш задля того, щоб провести тренінг для працівників пологового будинку.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на завідувачку пологового будинку.

Сьогодні, 7 квітня, в Калуському пологовому будинку побував представник БФ “Медицина відкрита для світу” та розробник кювезів для дітей — Пабло Санчес.

Інженер показував лікарям, як їх правильно налаштувати та краще використовувати. Таких інкубаторів у світі — 160 штук, 23 з яких в Україні, 2 знаходяться у Калуші.

“Кювез зроблений і призначений для захисту новонароджених в умовах обмежених ресурсів. Основні його властивості — імітує утробу матері, забезпечує оптимальний контроль за станом дитини, відповідну вологість й температуру”, — ділиться завідувачка пологового.

Також з паном Пабло була присутня керівниця організації “Волонтерські крила України” — Лілія Шишковська, котра супроводжує іноземця в Україні. Жінка розповіла, що раніше апарати передавали в Африку, а з початку війни в Україні почали надсилати до наших пологових будинків.

“Підтримка, коли в державі триває війна, для нас є дуже важливою. А особливо, коли це стосується здоров’я маленьких українців”, — зазначає керівниця пологового будинку.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору